despre mine

foto despre mineNumele meu este Gena Pop,  sunt Specialist in Nutriţie, membru al Ordinului Practicienilor de Medicină Complementară din România şi promovez modul de viaţă al unui individ in funcţie de interesele, atitudinea si opţiunile sale. Mai exact… Schimbarea Stilului de Viaţă.

Am absolvit si am participat la diferite cursuri de nutriţie, atat in ţară cat si in străinatate. Am reuşit să-mi imbunătăţesc modul de a trăi si a gândi, am reuşit să schimb traiectoria vieţiilor multor oameni intr-un sens mai plăcut, mai confortabil, mai sanatos.

 

Mâncăm pentru a trăi sau trăim pentru a mânca?

In principiu toţi suntem la fel, diferenţa o face felul cum percepem anumite situaţii in care ne aflam. Nu conteaza unde trăim, nu contează ce ocupatie sau profesie avem, un singur lucru ne influenţează pe toţi: ALIMENTATIA.

După felul cum arătam în trecut, m-am gândit că trăiesc ca să mănânc, la fel ca majoritatea oamenilor. Acest gând are doar o parte de adevăr, deoarece mulţi oameni nu consumă alimente in exces, dar cu toate acestea  nu au o greutate corespunzatoare, sunt supraponderali sau obezi. Această stare este cauzată de sedentarism, de lipsa exerciţiilor fizice, lipsa de mişcare, generându-se în acest mod un depozit a excesului de nutrienţi din organism.

Surprinzător am constatat ca nu aveam nici cea mai vagă idee ce inseamnă Stil de Viată Sanătos. Atunci cand aparea durerea, aleargam spre doctor. De ce? Pentru că era mult mai usor sa inghit acele pastile care imi ameliorau starea pe moment dar pe termen lung mă afectau. A trăi sănătos nu e pentru o zi, o luna sau un an… ci pentru tot restul vieţii.

M-am intrebat:

Care institutie a statului ma vrea sanatoasa ?

Niciuna. Nimeni nu vrea să-mi plateasca pensia 30-40 de ani. Sănătatea e buna, dar nu produce bani. Societatea are nevoie de forţă de muncă tânară şi de o speranţă de viaţă redusă.

Căror instituţii le pasă de mine ?

Fiscului si celor de la pompe funebre. 🙂

Asa că, în urmă cu câţiva ani,  am hotarat să-mi schimb stilul de viată, mai exact sa inlocuiec vechile obiceiuri nesănătoase cu unele noi, sănătoase, eficiente si credeţi-mă, pot spune ca este greu. Cea mai grea munca este munca cu tine insuţi.

Aud in jurul meu oameni care spun: trăiesc sănătos, mănânc sănătos. Serios? Păi, atunci cum se justifică vizitele atât de dese la  farmacii si spitale? Pentru că mănânci sănătos?

La baza sănătaţii stau 4 piloni:

 1. Alimentaţia
 2. Mişcarea
 3. Pacea interioară
 4. Sexul

Mâncăm de când ne naştem. A mânca nu inseamnă totodată a te hrăni. A te hrăni inseamnă sa acoperi necesarul de nutrienţi.

Drama este ca foarte mulţi oameni fac la ora actuala veritabile averi din comerţul cu alimente nesănătoase. De aceea sunt direct interesaţi sa ne convingă să mâncăm alimentele pe care ei le vând, chiar dacă acestea ingrasă, reduc vitalitatea, degradează calitatea vieţii.

Aceşti comercianţi fară scrupule şi care au un singur scop: profitul, fac tot ce le stă in puteri pentru ca oamenii să fie docili, supuşi, ignoranţi şi chiar manipulaţi.

Ei nu doresc ca oamenii să fie informaţi corect, să fie activi si plini de viată şi sunt dispuşi sa cheltuie miliarde de dolari pentru a-şi atinge obiectivele.

 

Din fericire tu ai de ales! Tu poti face diferenţa!

 1. Poţi accepta aceasta stare de lucruri?
 2. Poţi opta pentru o alimentaţie sănătoasă care să iţi dea cu adevarat energie si vitalitate. În mediul de astazi, daca iţi doreşti să radiezi de sănătate, să fii plin de vitalitate, sa fii suplu, ai nevoie de un aliat, iar eu, Gena Pop, pot fi aliatul tău!

 

O dieta corectă reprezintă cea mai puternică armă impotriva bolilor si suferinţei.

În ciuda aparenţelor şi a percepţiei greşite,  o dieta nu inseamnă neaparat a pierde din greutate. Acest lucru  îl aratăpană şi originea cuvântului: ”Diaită” in limba greaca inseamna a-ti trăi viaţa iar în limba latină Dieta se traduce prin Stil de Viaţă Sănătos.

 

Cum mă hrănesc ?

Aşa cum am arătat mai sus, pentru a mă hrăni am nevoie de toţi nutrienţii si mă intreb:

 • Cunosc combinaţiile nutrienţilor in funcţie de necesităţile organismului?
 • Cunosc numărul de calorii imparţite pe mese, pentru a avea necesarul energetic zilnic?
 • Cunosc echilibrul hidroelectrolitic?
 • Cunosc ce poate produce lipsa unui aminoacid esenţial din organism?
 • Cunosc ceasul biologic dupa care functionează corpul meu?
 • Cunosc care este categoria de alimente din care imi iau sursa cea mai mare de energie?

Raspuns: Da, cunosc toate aceste lucruri.