sfaturi de urmat
  • Mănâncă alimente neprocesate, verzi, proaspete.
  • Mănâncă la fiecare patru ore, fie ca e masa principală sau gustare.
  • Alimentaţia ta trebuie sa fie cat mai variată.
  • Nu urma orice dietă găsesti, ai nevoie de una potrivită stilului tau de viaţă şi organismului.
  • Curaţă pielea dacă vrei să găteşti pui.
  • Mănâncă peşte măcar o dată pe săptămână.
  • Renuntă cât mai mult la margarină.
  • Comandă la restaurant porţia mică (sau normală) oricât de foame iţi este.
  • Desertul trebuie doar gustat, nu constituie o masă principală.
  • Foloseşte ulei de măsline pentru salate.
  • Nu mânca fructele dupa masă, ci inainte de masa cu o oră.
  • Nu este recomandat să dormi dupa ce mănânci.
  • Consumă cât mai multe mere.
  • Consumă broccoli şi alte legume verzi.
  • Morcovii imbunătăţesc vederea, consumă-i pe post de gustare.
  • Inlocuieste zahărul cu miere de albine.
  • Mănâncă ceapă si usturoi pentru o imunitate puternică.
  • Bea limonadă cu lamaie si miere când ai poftă de un suc.
  • Iaurtul trebuie să fie nelipsit din alimentaţie.
  • Mănâncă intotdeauna micul dejun.
  • Mănâncă o supă in fiecare zi.
  • Alege salată de fructe in locul unei prajituri.
  • Zilnic consumă o legumă verde şi una portocalie.
  • Mâncarea cu carbohidrati sa contina orez.
  • Inlocuieşte sarea cu lamâie stoarsă şi condimente proaspete.
  • Bea cât mai putină cafea zi de zi sau cât mai diluată.
  • Găteste carnea cat mai bine.
  • Alege făina integrală in locul celei albe.
  • Nu curaţa legumele si fructele de coajă, dacă este posibil să le speli intregi.
  • Găteste in aburi in loc de a prăji legumele.
  • Mănâncă incet şi mesteca bine.
  • Nu scurta pauza de masă.
  • Găteste acasă decât să mergi la restaurant.
  • Consumă avocado pentru un aport de grasimi sănătoase.
  • Găteşte in aburi in loc de a praji legumele.
  • Congelează pentru iarna legume cumparate toamna.
  • Adaugă fructe de mare la o salata traditională.
  • Consumă ouă fierte in locul celor prajite.
  • Bea apa plată in loc de apa carbogazoasă.
  • Evită alimentele care conţin mai mult de 10 ingrediente.
  • Evită alimentele procesate in exces.
  • Adaugă cât mai multe condimente naturale in mâncare.
  • Imparte mâncarea cu ceilalţi, vei mânca mai puţin dar vei fi satul/ă.
  • Mănâncă din când in când mâncarea ta preferată, drept recompensă pentru un stil de viată sănătos.
  • Nu merge la cumparaturi când iţi este foame.
  • Incepe fiecare masă de prânz sau cina cu o salată.
  • Cele mai sănătoase reţete culinare sunt cele cu specific indian, japonez, chinezesc, mexican si grecesc.
  • Cumpară de la ferme autorizate in loc de supermarket.
  • Conservă alimente pentru iarnă in loc sa cumperi conserve din comert.
  • Consumă cat mai multe din alimentele specifice unui anumit sezon (ex: pepeni, cirese, capsuni).